У Харкові планується розробити і впровадити диференційовану оплату вартості послуг з перевезення пасажирів і багажу в міському електротранспорті і метрополітені.

Таке доповнення до рішення про встановлення нових тарифів на проїзд у метро, трамваях і треллейбусах було прийнято 20 лютого, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради.

Заступник міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов повідомив, що з пропозицією ввести диференційовану оплату проїзду до міськради надходили неодноразові звернення. Подібна система широко використовується в різних країнах і впроваджена навіть в столиці України.

Євген Водовозов підкреслив, що вони доручили підприємствам транспорту провести подібні варіанти розрахунків і доповісти на засіданні виконкому для подальшого їх прийняття. Це рішення зобов'язує підприємства не придумувати чому не зробили цього раніше, а почати підготовку до процесу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За Словами Євгена Водовозова, до розробки системи диференційованої оплати будуть залучені фахівці Харківського національного університету міського господарства імені А. Н. Бекетова. Разом з комунальними підприємствами вони будуть вивчати євпропейский досвід у сфері диференціації оплати проїзду, після чого внесуть свої пропозиції. Терміни, коли подібна система буде впроваджена в Харкові, поки не повідомляються.

Нагадаємо, що єдина система оплати проїзду запрацює в Києві.Київська міська держадміністрація (КМДА) вирішила модернізувати і об'єднати автоматизовані системи обліку оплати проїзду в міському транспорті в єдину загальноміську систему.

Нещодавно "Знай.uа" повідомляв, що єдиний електронний квиток на громадський транспорт провалений: обіцянка Кличко знову не спрацював

"Знай.uа" писав, такого ще не бачили: у громадському транспорті Києва будуть розплачуватися... биткоинами