У Хмельницькому слідчому ізоляторі, через відсутність належного фінансування, особи, взяті під варту, не забезпечені належними умовами тримання.

Про це повідомили на сайті Офісу уповноваженого Верховної Ради України з прав людини після повторного моніторингового візиту до установи.

Варто зазначити, що починаючи з травня 2020 року запроваджено надання платної послуги з поліпшеними побутовими умовами тримання особам, узятим під варту. Але виявилося, що таку послугу надають лише ув’язненим чоловікам, що свідчить про дискримінаційний характер стосовно утримуваних жінок та неповнолітніх. Також були помічені порушення прав осіб на правову допомогу.

У Хмельницькому взяті під варту, не забезпечені належними умовами тримання


"Під час проведення конфіденційних бесід з утримуваними особами, останні повідомили про ненадання правової допомоги адвокатами з центру надання безоплатної вторинної допомоги", - додали у повідомленні.

Також через відсутності фінансування на стоматологічні матеріали для проведення пломбування, засудженим та ув’язненим не проводиться лікування зубів, а лише видалення. Через відсутність укладеного договору про оплату консультативних послуг з лікувальними закладами МОЗ України утримуваних осіб не консультують лікарі-фахівці, зокрема функціональної діагностики, ендокринологи, кардіологи та інші.

У Хмельницькому взяті під варту, не забезпечені належними умовами тримання


Всі ці виявлені порушення прав ув'язнених та рекомендації щодо їх усунення спрямують до Міністерства юстиції України.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що під Дніпром на дитячому майданчику відпочиваючі устоили погром.

Як повідомляв портал Знай.uа вандали зіпсували історичні графіті.

Також Знай.uа писав, що у Дніпрі можуть підвищити штрафи за неправильну утилізацію відходів.