На що не підеш заради поліпшення безпеки учасників дорожнього руху... Мабуть, саме так думали Хмельницькі чиновники, коли приймали рішення про встановлення світлофорного об'єкта вартістю як хороша квартира в місті - ні багато ні мало 650 тисяч гривень! З іншого боку, кому як не міській владі дбати про життя громадян? Давайте розбиратися, на що йдуть гроші.

Як повідомляє видання podillyanews.com, у Хмельницькому на перехресті вулиць Красовського та Чорновола збираються монтувати світлофорний об'єкт, який туди просився дуже давно: перехрестя дуже жваве, по ньому їздить як громадський транспорт, так і транзитний. Також по вулиці проїжджає щодня великий потік легкових і вантажних автомобілів, каже Олександр Ковальчук, начальник відділу організації безпеки дорожнього руху управління ЖКГ.

Варто уточнити, що світлофорний об'єкт - це не тільки один світлофор. Це ціла мережа технічних пристроїв і рішень, які покликані збільшити безпеку і спростити проїзд і прохід через перехрестя. Так, до складу об'єкта входять: апаратура для регулювання руху, радіоапаратура для координації роботи світлофорів, самі світлофори, пристрої для людей з вадами зору,тактильна тротуарная плитка, і пандуси.

Даний об'єкт буде включати в себе 6 транспортних світлофорів і 4 пішохідних. Також на ділянці обладнають освітлення для пішохідного переходу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Згідно інформаії співробітника КП "БРЕД", світлофор повинен запрацювати вже через кілька днів. Також Олександр Ковальчук уточнив точну кількість світлофорних об'єктів у всьому місті: так, їх кількість склала 120 штук. У них входять 1 371 світлофор, з яких 781 транспортний і 590 - пішохідних.

Нагадаємо, раніше у Хмельницькому чоловіка позбавили найціннішого за борги: "забив" на аліменти