В селі Шепетівка Хмельницької області батько і син створюють з дерева витвори мистецтва вже на протязі багатьох років. 67-річний Валерій Выгорчук зайнявся цією непростою справою ще в 19 років: навіть в армії продовжив займатися своїм хобі, правда, помінявши матеріали - перейшов на гіпс. Про це повідомляє видання denzadnem.com.ua.

Пізніше до захоплення батька підключився і його син - Олег. Разом з татом вони роблять ікони, картини, столи, підставки, навіть всіма улюблених персонажів з радянських мультфільмів. У свій час батько з сином навіть оформили місцевий шепетівський парк культури і відпочинку, зробивши фігури для "Казкової галявини".

Шепетівський парк культури, фото - День за днем

У свій час Валерій перекваліфікувався, і став ліпити з гіпсу, що дозволило йому займатися улюбленою справою і в армії. Пару років тому виготовив з даного матеріалу скульптуру на замовлення - дівчинку на ковзанах.

Дівчинка на ковзанах, фото - День за днем

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Щоб скульптура не розвалилася, Валерій робить основу з арматури - так виходить довговічніше. У якийсь момент захоплення батька зацікавило і сина, і тоді хобі стало родинним.

Близько 10 років тому сім'я вирішила, що пора б зайнятися улюбленою справою на професійному рівні: починали з фігурок-мініатюр, потім стали вирізати скульптури бензопилою. Головною умовою успіху творці називають зосередженість на процесі роботи - адже будь-відволікаючий фактор може звести нанівець всі зусилля.

ікона, фото - День за днем

Нагадаємо, у Хмельницькому красуня в кепці приручила самого суворого "воєнного" - лиже руки і носить рюкзак в зубах