Школярі, які набрали під час ЗНО 200 балів, отримали грошові сертифікати від Хмельницької міської ради.

Вручення золотих і срібних медалей випускникам 2020 року стало гучним святом на міському стадіоні “Поділля”.

Уже колишній 11-класник НВК №4 Віктор Зозулюк став одним із тих, кого відзначила міська рада. Він – не єдиний медаліст у сім’ї. Так, свого часу, мама Віктора отримала «срібло».

"Відчуття лише позитивні, тому що це клопітка робота, і золота медаль – це результат цієї роботи, що твої старання оцінюють", – поділився думками випускник.

Випускниця гімназії №1 Єлизавета Коваль - медалістка, що уже сумує за своїми однокласниками.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Звичайно, сумно, але це всіх чекає. Я знаю, що ми будемо зустрічатися з ними, у нас будуть зустрічі однокласників, і все одно ми всі будемо триматися разом", – розповідає дівчина.

"Цей рік через карантин став особливим", - додала Єлизавета. На її думку, карантин додав якоїсь впевненості, адже вона більше вчилася, більше мала часу на себе, тому ЗНО задала навіть краще, ніж очікувала. Її бали – 199, 198 і 196.

Блискуче із завданнями впорався однокласник Єлизавети - Юрій Ярош. Хлопець – єдиний з цьогорічних випускників, хто отримав максимальний бал з двох дисциплін – фізики та математики.

"Готувався я останній рік тільки, але взагалі я в попередні роки брав участь в олімпіадах з фізики та з математики, тому можна сказати, що я таким чином готувався і раніше", – коментує Юрій.

Загалом 200 балів на ЗНО отримали четверо хмельницьких випускників. Окрім Юрія, – Ольга Кухар, Дарія Несторишина та Антон Дядюк. Усі за свої працю отримали від міської ради грошові сертифікати: 200 балів – 10 тисяч. Відтак Юрій Ярош отримав одразу 20.

"Це перша така матеріальна підтримка. Вона однозначно буде зберігатися в наступні роки. Це має бути мотивація для тих, хто активно навчається. І це демонстрація того, що знаннями насправді можна заробляти не тільки моральну, а й матеріальну підтримку для себе вже в 17 років", – коментує міський голова Олександр Симчишин.

Цього року у місті майже 1600 випускників шкіл. З них 138 учнів отримали золоті і 41 – срібні медалі.

Нагадаємо, що Хмельницька область у зоні небезпеки. Влада вирішує, до якої з карантинних зон відносити місто.

Як повідомляв Знай. ua, Кабмін під час пандемії віддав півмільярда гривень українському спорту.

Також Знай. ua писав, що Ляшко розповів, коли українцям чекати вакцину від коронавіруса.