У Хмельницькій області поліція затримала на гарячому керівництво Пенсійного фонду. Керівників Державної установи підозрюють у розкраданні бюджетних грошей. Правоохоронці розкрили схему привласнення грошей платників податків.

Посадові особи пенсійного фонду організували схему з виведення та привласнення грошей, які спрямовуються з державного бюджету. Вони збагачувалися на власних підлеглих, забираючи премії собі в кишеню. Двом зловмисникам вже обрали запобіжний захід-утримання під вартою. Про це повідомляє Нацполиция в Хмельницькій області.

Злочинна діяльність чиновників стала відома завдяки роботі оперативників Управління стратегічних розслідувань, слідчих обласної поліції та прокуратурою. В ході слідства правоохоронці встановили, що керівник відомства організувала злочинну схему привласнення грошей, які нараховувалися у вигляді підвищених премій. Такі винагороди нараховувалися наближеним підлеглим. Після цього співробітники частину премій віддавали керівниці.

Правоохоронці встановили, що протягом червня-липня цього року керівництво Пенсійного фонду привласнило за цією схемою 200 тисяч гривень. Зокрема, керівник одного з управлінь заробила 30 тисяч гривень за місяць. Решту цих премій отримала очільниця обласного управління Пенсійного фонду.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Правоохоронці провели ряд заходів, які допомогли з'ясувати, що чиновники вели незаконну діяльність. За результатами розслідування керівниць обласного управління та його структурного підрозділу затримали на підставі норм статті 208 Кримінального кодексу України.

Під час обшуків поліцейські виявили в кабінетах чиновниць грошові кошти в різних валютах на суму понад 1 мільйон гривень. Також були виявлені чорнові записи про те, хто і скільки отримає премій і віддасть грошей керівництву. Дві керівниці вже отримали підозри щодо порушення норм статті 391 ч.3 Кримінального кодексу України. Вони відсторонені від посад і поміщені під варту з правом внесення застави в сумі 168 тисяч гривень кожна.

Нагадавши, Знай повідомляв, що в Києві спіймали чиновницю, яка наживалася на сиротах.

Також Знай писав, що на Тернопільщині медиків спіймали на наживі на школярах.

Нещодавно Знай передавав, що в Харкові спіймали чиновника на хабарі в 1,3 мільйона гривень.