На Закарпатті у Чемеровецькому районі зафіксували мор риби на річці Збруч. На місце виїхали представники Держпродспоживслужби, які досліджували місцевість і зафіксували факт наявності дохлої риби. Про це повідомили в Держпроспоживслужбі та Держрибагентстві.

Під час обстеження берегів річки були присутні старости сіл Пукляки та Мала Бережанка, а також ветеринарний лікар. Вони обстежили прибережну зону річки та захисні зони в межах зазначених сіл.

Після обстеження фахівці підтвердили факт загибелі риби в кількості 768 екземплярів - плотва - 363 екз., головень - 234 екз., срібний карась - 103 екз., окунь - 27 екз., йорж звичайний - 23 екз., синяк - 10 екз., щука - 4 екз., Бичок - 3 екз.,. і судак звичайний - 1 екз.

Також екологи взяли проби води з річки і виміряли рівень кисню в ній. Після аналізу з'ясувалося, що показники кисню у воді від 3,6 мг 0 / дм 3 до 5,9 мг 0 / дм 3. Вони також взяли загиблу рибу і воду для проведення більш детального аналізу. Причину загибелі риби фахівці зможуть сказати тільки після проведення всіх досліджень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що в анексованому Росією Криму засихають річки і водойми, гине фауна і флора. причинами такого розвитку подій стає посуха і відсутність води з материка, якої раніше було достатньо для наповнення грунтових вод і водойм.

Також Знай повідомляв, що в Херсонській області зафіксували мор риби. На берегах Дніпро - Бузького лиману виявили величезну кількість мертвої риби. Надзвичайна подія сталася біля села Софіївка, Білозерського району на Херсонщині. Риба масово викидалася на берег, тому вся земля поблизу лиману була укрита мертвими особинами.

Нещодавно Знай передавав, що під Запоріжжям у Чорному морі Дельфін вирішив пограти з відпочивальниками.