Мешканці Волочиської міської об’єднаної територіальної громади не погодилися з тим, що Державна комісія ТЕБ і НС внесла їх з 14 вересня до «червоної» зони епідемічної небезпеки. Викликали в них і сумніви щодо достовірності статистики захворювання на COVID-19 на території ОТГ.

Понад дві сотні невдоволених підприємців громади звернулися до місцевих депутатів, аби ті своїм рішенням дозволили їм працювати. Підприємці готові судитися з державою через значні фінансові збитки внаслідок запровадження карантину. Окремі жителі також вимагали продовження функціонування навчальних закладів та роботи громадського транспорту, закладів громадського харчування.

Міський голова Костянтин Черниченко говорить, що бюджет громади в період дії карантину недоотримав багатомільйонні суми. Він також наголошує, що ситуація з віднесенням Волочиського району до «червоної» зони взагалі матиме катастрофічні наслідки для місцевої казни. Через масове захворювання працівників на коронавірус призупинив свою діяльність один з головних «наповнювачів» бюджету – завод «Мотор Січ» Волочиського району.

Раніше перший заступник голови Хмельницькоі ОДА Роман Примуш заявляв, що у Волочиську спостерігається ігнорування карантинних заходів. Діти ходять до школи та садочків у той час, коли навчальні заклади мають бути зачиненими.

Поліція на це реагуватиме і складатиме відповідні протоколи у кожному закладі. В разі порушення карантинних обмежень, встановлених Кабміном, правоохоронці притягуватимуть порушників до передбаченої законом відповідальності. Про це попередив заступник начальника Волочиського відділу поліціі Сергій Клімчук.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Але незважаючи на попередження, присутніх на сесії 16 вересня 23 з 24-х депутатів Волочиської міської ОТГ ухвалили рішення, яке опублікували на офіційному сайті тергромади. Вони вирішили звернутися до Державної комісії ТЕБ і НС, до міністра охорони здоров’я України щодо виключення Волочиської міської ОТГ із зони «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Також мають звернутися до міністра інфраструктури України щодо зупинки поїздів далекого сполучення в м. Волочиськ.

Вони рекомендували закладам дошкільної освіти працювати з обмеженою кількістю дітей в групах. Також дозволити роботу суб’єктів підприємницької діяльності, закладам громадського харчування, побутового обслуговування, фітнес-центрів, з розрахунку не більше 1 особи на 10 квадратних метрів. А Органам поліції рекомендували не вчиняти дій щодо притягнення до відповідальності суб’єктів господарювання, які діятимуть згідно з цим рішенням.

Депутати наголосили, що з урахуванням вимог ст. 144 Конституції України ухвалене рішення є обов’язковим до виконання на території Волочиської міської об’єднаної територіальної громади.

Станом на вечір 16 вересня, за даними Хмельницькоі ОДА, у Волочиському районі зафіксовано всього 335 випадків захворювання на COVID-19. З них 242 – перебувають на лікуванні, одужали – 88, померли – 5. У Волочиський ЦРЛ лікується 12 пацієнтів з коронавірусним захворюванням та ще у 8 осіб підозрюють цю недугу.

Нагадаємо, що у Кличка можуть загнати Київ у "червону зону" карантину

Як повідомляв портал Знай.uа, у Харкові "голі" першокурсники масово забили на карантин

Також портал Знай.uа писав, що Кернеса лікують в реанімації хірургічного відділення на "особистому" поверсі - потрапити можуть тільки рідні та друзі