За версією журналу “Фокус” Хмельницький очолив рейтинг комфортності серед 22 українських обласних центрів. Не брали до уваги окуповані Донецьк, Луганськ, а також Севастополь і Сімферополь.

Перше місце Хмельницькому вдалося посісти вперше. Цьогоріч місто набрало 201 бал, випередивши Київ та Львів. На четвертому та п’ятому місці – Рівне та Тернопіль.

Якість життя у містах оцінювали за 14 критеріями. На відміну від попередніх років, редакція виключила з переліку авіаперевезення, натомість ввела “ковід-оцінку”. Серед іншого врахували також економічний стан, середній рівень офіційної зарплати, ціну придбання однокімнатної квартири економ класу, транспортну інфраструктуру, тривалість життя, екологію.

Високі бали Хмельницькому вдалося отримати за гідну інфраструктуру, низьку вартість житла, низький рівень злочинності. При цьому столиця здобула найвищі бали за інвестиційну привабливість та співвідношення між середньою зарплатою і вартістю умовного споживчого кошика.

Найекологічнішим же серед українських обласних центрів визнали Чернівці, а найбезпечнішим – Івано-Франківськ.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше портал Знай.uа писав, що львів'янам показали рідне місто у 80-их: щасливі, усміхнені та з гітарами.

Також портал Знай.uа писав, що Чернівці показали з висоти, дух захоплює: "Український Париж"

Також раніше портал Знай.uа писав, його знімки розліталися по всьому світу — помер легендарний український фотограф.

Портал Знай.uа писав, що переводимо годинник на зимовий час: українцям нагадали, коли взяти до рук будильники.