Класичні білоруські деруни полюбилися не тільки жителям Білорусі, а й українцям. У цій статті ви дізнаєтеся, як приготувати це апетитне блюдо швидко і смачно.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти (4 порції):

  • Картопля-5 шт.
  • Цибуля - ½ шт.
  • Куряче яйце - 1 шт.
  • Пшеничне борошно-2 ст. л.
  • Мелений чорний перець - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Рослинна олія - за смаком

Приготування:

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще
  1. Сиру картоплю очистити від шкірки, ретельно вимити і натерти на дрібній тертці. Для подрібнення картоплі також можна скористатися блендером або м'ясорубкою. Ту ж процедуру проводимо з цибулею і додаємо до картоплі. В отриману суміш додаємо сире яйце, борошно і спеції за смаком. Ретельно замішуємо тісто до однорідності.
  2. Розжарюємо сковороду з маслом і викладаємо акуратно тісто за допомогою столової ложки. Розмір дерунів залежить від уподобань господині.
  3. Обсмажуємо деруни з двох сторін до золотистої скоринки на середньому вогні. Після накриваємо їх кришкою і тушкуємо ще приблизно 3 хвилини на маленькому вогні.

Смачні деруни можна подавати з дрібно нарізаною зелень., сметаною, вершками, збитими з часником, або томатним соусом. За традицією білоруси варять медовий квас і подають з дерунами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, навіть біля плити стояти не потрібно: простий секрет нереально соковитих і смачних котлет.

Як повідомляв портал Знай.иа, гостра" чортівня " до пельменів: простий рецепт смачного томатного соусу без варіння.

Також Знай.иа писав про рецепт смачних і швидких котлет з будь-якого фаршу.