Цьогоріч на ринках Хмельниччини зафіксували сотню випадків незаконної реалізації риби.

З початку року рибоохоронний патруль зафіксував 102 випадки незаконного продажу риби на стихійних ринках області, повідомдяє пресслужба відомства. На усіх порушників складено адмінпротокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

"Купувати рибу на стихійних ринках може бути небезпечно для життя. Купуючи рибу з рук без документів, невідомого походження та невстановленої якості, яка як правило являється браконьєрським уловом, покупці підтримують браконьєрів і тим самим стимулюють їх до нових правопорушень", - кажуть рибоохоронці.

Фахівці інспекції наголошують, що навіть якщо риба виловлена із дотриманням правил, її можна використовувати лише
для особистого споживання і забороняється продавати. Продукти, які безконтрольно реалізуються - навряд чи проходять лабораторний контроль, який підтвердить про безпеку та якість.

Є усі шанси не лише придбати недоброякісну продукцію, а й захворіти на інфекційні хвороби або отримати отруєння. Продавці часто не проходять обов’язкові профілактичні медичні огляди, не мають санітарного одягу та не мають можливості дотримуватися правил особистої гігієни.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Продавці риби повинні мати документи, які б свідчили про законність її придбання (товарно-транспортна
накладна, в якій зазначено, де придбано рибу) та сертифікат якості.

Торгівля живою рибою без відповідних документів, є порушенням ст. 7 Закону України "Про тваринний світ", положень
Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", пункту 3.14 Правил любительського та спортивного рибальства.

Нагадаємо, що Закарпаття заполонили "чорні лісоруби", вивозять дорогоцінний ліс фурами.

Як повідомляв портал Знай.uа, під Харковом браконьєри жорстоко вбили лося - залишилася тільки шкура.

Також портал Знай.uа писав, що у Дніпрі рибалка вивудив річкове чудовисько розміром з людину - зубища, як у акули