Про отруєння собак у Хмельницькому востаннє говорили два роки тому. Тоді в жовтні розгорівся справжній скандал. Розповів vsim.ua.

Камери відеоспостереження зафіксували як в Раковому потруїли собак працівники “Спецкомунтрансу”, тодішній начальник бригади відлову собак Владислав Медляківський і водій бригади Анатолій.

Тоді небайдужі до події люди зібралися під стінами міського відділу поліції. Вони вимагали покарати виконавців і замовників вбивства тварин, і в результаті - обидвох працівників звільнили. А за фактом жорстокого поводження з тваринами відкрили кримінальне провадження.

Відтоді минуло два роки. Цього місяця отруєння знову повторилися і сталися вони в центрі міста.

Леся мешкає в приватному будинку в центрі Хмельницького. Вона утримує вдома семеро чотирилапих, серед яких і собаки, і кішки.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Помер її собака Грей, якому було 5 років. Леся розповідає про трагедію зі слізьми на очах, бо її улюбленець помер в муках. Заключення лікаря - гостре отруєння. Леся каже, що так обійшлися із собакою догхантери.

1 жовтня, собака, на ім'я Грей, гуляв на подвір’ї. Пес був грайливим і жодного натяку на біду й близько не було. Все змінилося на наступний ранок. Тоді Грею стало зле й Леся забила на сполох.

"Грей прийшов до мене в хату, ліг біля мене. Він був дуже кволим і ховав свою мордашку. Я відразу побачила що щось не те. Ми вже були записані на прийом до лікаря. Адже краще йому не ставало. До його хворобливого стану додалося ще блювання", - розповідає Леся.

Медики заявили, що причина кволого стану собаки полягає в шлунково-кишковому тракті.

Пізніше йому стало значно гірше - почалася кровотеча. Його рятували протягом 6 годин, та тварина померла.

"Чоловік залишив його в кімнаті буквально на пів години. Коли прийшов - там все було в крові, Грею стало різко погано. Коли ми приїхали до лікарні, його терміново відправили на крапельницю. У нього було порушення процесу згортання крові. О 18:15 він помер", - згадує Леся.

Лікар, який рятував собаку, надав Лесі заключення про смерть. У ньому йдеться, що тварина поступила до медзакладу із діагнозом гостре отруєння. Серед симптомів - ступорний стан, судоми, незгортання крові, перебої в роботі серця та диханні.

Леся та її сусіди знаходять на подвір’ї шматки ковбаси і м’яса Хоч і свого улюбленця Грея Леся більш не поверне, та жінка прагне покарати винних у його смерті. Ними вважає догхантерів. Мовляв, ті навмисне розкидають отруєну їжу на її та сусідських подвір’ях.

Сусіди розповіли Лесі, що неодноразово помічали поблизу своїх будинків шматки їжі. Серед них - ковбаса та м’ясо, це може бути приманкою для тварин.

На своєму подвір’ї Леся кілька днів тому знайшла черговий шматок їжі. А всередині вона помітила щось схоже на щурячу отруту.

"За всіма симптомами, які були в мого Грея, я маю підстави думати, що його навмисне отруїли. Тим більше, що сусідка вже не вперше знайшла біля дому то шматок ковбаси, то м’яса. Такий був і на моєму подвір’ї нещодавно. По кольору там було щось схоже на щурячу отруту. Зараз я боюся за свого іншого собаку. Протягом дня він сидить у вольєрі", - каже Леся.

Тим часом, у п’ятницю, 2 жовтня, поблизу аптеки №1, перехожі помітили собаку, який мучився у конвульсіях. Допомогти тварині намагалися на місці події. Туди приїхали волонтери.

Як йдеться на сторінці в Instagram ГО “Врятуй життя”, чотирилапого отруїли. Тварині було надано всю необхідну медикаментозну допомогу. Проте собака не вижив.

Винних у смерті свого улюбленця Леся хоче покарати. Саме тому звернулася до поліції, хоче застерегти від трагічних випадків й інших чотирилапих, що мешкають в місті.

Речниця міського відділу поліції Людмила Берестовська каже, що заяву хмельничанки Лесі зареєстровано, тож її розглянуть правоохоронці. Зробити це мають протягом 30 днів. Від початку року найчастіше поліцейські складають протоколи, що пов’язані з тваринами, за статтею 154 КУпАП (Порушення правил тримання собак і котів). Вона передбачає покарання за вигул собак без намордників чи повідків або вигул у невідведених для цього місцях. А також заподіяння тваринами шкоди здоров’ю людей або їхньому майну.

Нагадаємо, що на Закарпатті руда красуня пробралася у двір садиби, де водяться павичі, качки і лебеді.

Як повідомляв портал Знай.uа, у київському супермаркеті серед продуктів засікли бридкого "покупця" - "Б**вонула прямо на вітрину!"

Також портал Знай.uа писав, що у Львові у безпритульних собак з'явиться шикарний дім - мрія кожного песика