У середу, 7 жовтня в Старокостянтинові на Алеї Героїв поховали Костянтина Зибюка, 19-річного курсанта, який 25 вересня загинув у катастрофі Ан-26 в Харківській області.

Про це повідомляє пресслужба Хмельницької облдержадміністрації. Ритуал прощання із загиблим відбувся у гарнізонному будинку офіцерів в м.Старокостянтинів.

фото adm-km.gov.ua

Провести в останню путь курсанта прийшли жителі міста, представники військових частин гарнізону, друзі, знайомі та однокласники. Після церемонії прощання тіло Костянтина Зибюка пронесли центральною вулицею міста.

фото adm-km.gov.ua

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

фото adm-km.gov.ua

Костянтин народився і виріс в Старокостянтинові в родині військового. Уже з десятого класу вирішив пов’язати долю з професією військового авіатора. Він був курсантом третього курсу Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, відмінно вчився, займався спортом і літав.

фото adm-km.gov.ua

Він став одним із тих, кого забрало небо під час авіатрощі, що сталася 25 вересня на Харківщині під час навчальних польотів. На борту літака АН-26, що впав у Чугуєві, знаходилося 7 членів екіпажу та 20 курсантів. З усіх, хто перебував у літаку, вижив лише один курсант.

Поховали Костянтина Зибюка на міському кладовищі Старокостянтинова на Алеї Героїв АТО. У нього залишилися батько і мати.

За самовіддане служіння українському народові, зразкове виконання військового обов’язку Президент України Володимир Зеленський нагородив посмертно медаллю “За військову службу Україні” Костянтина Зибюка та ще 25 військових, які загинули в катастрофі літака АН-26 під Чугуєвом.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що мати загиблого під Харковом африканця-лейтенанта знайшла в собі сили розповісти про сина: "Страшнішого не буде"

Також портал Знай.uа писав, що на Львівщині поховали молоденького курсанта, який загинув під Чугуєвим: "Твій політ триватиме вічно"

Також портал Знай.uа писав, що Україна попрощалась із загиблими в катастрофі Ан-26: чорні ящики розкрили причини трагедії