Хмельницькій та Харківській областям вдалося перед державною комісією ТЕБ і НС відстояти можливість не вводити передбачені суворі карантинні обмеження.

Про це під час спільного брифінгу зазначили голова облдержадміністрації Дмитро Габінет та Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Згідно з протоколом державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, було затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Комісії розглянула питання щодо обмежень у кожному окремому регіоні з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки.

Зокрема, на територіях «червоного» рівня у Хмельницькій області дозволено:

  • регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів усіма видами транспорту;
  • роботу дитсадків, спортивних майданчиків та закладів без глядачів, торгово-розважальних центрів, барів, ресторанів, кафе, інших суб’єктів господарювання. При цьому, заклади харчування працюватимуть не пізніше 20 години.

«Наразі ці дві області є, так би мовити, експериментальними і такі обмеження, а точніше їх відсутність, діятимуть упродовж тижня. Якщо за цей тиждень спостерігатиметься динаміка росту захворюваності, то буде посилено карантин. Тож просимо усіх мешканців розуміти цей компроміс і дотримуватися карантинних норм», – наголосив очільник ОДА.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Фактично все працюватиме в «червоних» містах і районах, за словами спікерів брифінгу, але під спільну з громадянами відповідальність.

«Ми прагнули не зупинити місто, а дати людям можливість нормально жити і працювати, вести свій бізнес, зберегти економіку», – сказав міський голова.

Нагадаємо, що в Україні за добу 5 992 нових хворих на коронавірус, 106 померло.

Як повідомляв портал Знай.uа, вакцина від Covid-19 пройде випробування в Україні: скільки добровольців погодилися на експеримент.

Також портал Знай.ua писав, що українцям озвучили прогнози на коронавірус: багато хто не доживе до кінця року.