Невеличке село Мартинівка, що у Старокостянтинівському районі на Хмельниччині знайшли повішеними молодого чоловіка Василя та маленького хлопчика Світозара. Руки крихітки були обмотані дротом, який сунули у розе­тку. Саме Василь придумав таку страшну смерть і собі, й дитині. Подробиці жахливої тагедії повідомили Прикарпаття.

"Такої біди ще в нас не було. Велика трагедія і для родини, і для всього села", - розповідає сільський голова Вишнопільської сільради, до якої належить і Мартинівка, Юрій Соломін.

Батько Василя свого часу був депутатом сільської ради, мама працювала у магазині. Подружжя виховало трьох дітей – крім сина, мають ще дві доньки, які зі своїми сім’ями мешкають у райцентрі.

"Вася був дуже добрий хлопець, спокійний. Таких друзів, щоб пити-курити, не мав. Однокласники про нього гарно відгукуються. Але після школи хлопець поїхав із села й повернувся до батьків зовсім недавно", - каже сільський голова.

Закінчивши навчання, Василь виїхав у Нікополь (Дніпропетровська область). Там одружився й потім разом з коханою подався на заробітки у Москву.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Вони довго не мали дітей, років п’ять. Але коли з Москви переїхали до Кірова, там дружина народила йому хлопчика. Назвали сина Світозаром", - зауважує дядько Василя.

Здавалося б, в сім’ю прийшло велике щастя. Та тривало воно недовго, коли малому було три місяці, жінка повісилася. Кажуть, її зняли з петлі ще живою, та за два дні вона померла. Вася вернувся в Україну, бо не міг пережити на чужині горя.

Василь з Росії вернувся дуже дивний. Нібито він там в секту якусь вступив, тому не стригся й не брився, дитину похрестити не дав. У селі підозрюють, що смерть його сина – це жертвоприношення.

"Василь весь час проводив удома, став дуже замкнутий. Він майже не з’являвся на вулиці, ніде не працював", - розповідає Юрій Соломін.

Того трагічного дня мама Василя пасла корови. Після обіду вона повернулася додому, та, відчинивши хату, ні сина, ні внука не знайшла. Побігла у кухню – теж було порожньо, кинулась надвір, бо подумала, що виноград рвуть, – і тут нікого не було. В серце закрався неспокій. Жінка з тривогою підійшла до останніх на обійсті дверей. І в гаражі знайшла два мертві тіла. Жінка кинулася рятувати сина та внука, та було вже надто пізно.

Правоохоронці встановили, що батько спочатку намагався вбити сина струмом, проте дитина вижила. Тому взяв і повісив. Він обіймав маля, коли на шиї затягувався зашморг.

"Похорон був страшний, дужі чоловіки, по 50-60 літ, не стримували сліз. Уявіть, таке зробити… Поховали батька з сином на кладовищі, але без священника, бо ж чоловік учинив самогубство, а хлопчик хрещений не був. В останню путь їх проводило все село", - ледве стримуючи емоції, розповідає сільський голова.

Від початку жовтня страшні інформації про вбивства батьками своїх дітей надійшли відразу з різних областей України. На Львівщині колишня модель у голову вистрелила двом донькам 6 та 9 років, яких після розлучення виховувала сама. У соцмережах вона цікавилася публікаціями на тему, як побороти свої страхи. Врешті жінка й сама звела рахунки з життям.

На Херсонщині мати втопила у воді біля берега Північно-Кримського каналу свого 4-річного сина. Розповіла, що не змогла змиритися з важкою хворобою дитини.

У Києві батько зарізав 6-річного сина та підпалив квартиру, щоб не повертати дитя дружині, з якою був розлучений.

Кров у жилах холоне від таких повідомлень. Дорослі не можуть дати раду власним страхам та переживанням й розплачуються за них життям своїх кровинок.

Нагадаємо, що на Львівщині маленька принцеса проковтнула шматок дроту разом із тортом: дитину рятували 6 хірургів.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Чернівцях коронавірус обірвав життя молодої матусі, легені не витримали: "Годувала грудьми і лікувалася вдома"

Також портал Знай.uа писав, що українці масово купують отруєні гриби і не здогадуються, до смерті - крок: "Дуже небезпечний токсин"