Хочеться смачненького сала і ще приготувати самому? Радимо скористатися ось цим дуже простим рецептом. Сало виходить м'яке, смачне, тріскають все — за вуха не відтягнути!

Інгредієнти:

  • Вода - 1 л
  • Свиняче сало з прошарками м'яса - 1 кг
  • Цибулиння - 3 жмені
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Часник - 7 зубця
  • Сіль - 200 г
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Перець чорний - за смаком

Як готувати сало гарячого засолу:

  1. Наберіть в ємність воду, додайте в неї цукор, сіль, лавровий лист, лушпиння цибулі і ставте варитися. Цибулиння можна додати і більше.
  2. Коли вода закипить, покладіть в неї обмите сало — нехай воно провариться ще 20-30 хвилин.
  3. Зніміть сало з вогню і залиште його на 8-10 годин просочуватися відваром. Потім витягніть сало з розсолу і висушіть його.
  4. Поки сало сохне від рідини, поріжте часник тонкими пластинками, змішавши потім з меленим чорним перцем. Обсохле сало виваляйте в вийшла суміші, загорніть його у фольгу і поставте на ніч в морозилку.

Щоб вибрати правильне сало, краще відправитися на ринок. В першу чергу зверніть увагу на колір: він повинен бути білим або рожевим, але обов'язково однорідним. Шкурка сала повинна бути тонкою, гладкою, без щетини. Запах свіжого продукту тонкий, солодкувато-молочний.

Проткніть сало ножем, виделкою або сірником. Якщо воно протикається легко або з невеликим опором, продукт заслуговує вашого схвалення.

Після покупки сало слід промити проточною водою, добре обсушити рушником і приступати до процесу приготування.

Раніше портал Знай.ua писав про морквяний торт на сковороді з сирно-банановим кремом - ідеальний десерт для збереження осикою талії.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Також портал Знай.ua писав про смачний суп "Затирка" з куркою: простота і кайф сільської кухні на вашому столі.

Також портал Знай.ua писав про те, що корисно знати, і смачно їсти: 8 поживних властивостей хурми, про які ти навіть не здогадуєшся.