У Хмельницькій області протитуберкульозний диспансер забруднює навколишнє середовище. Стоки з лікарні течуть у річку Студениця. Про це Суспільному розповів голова громадської організації "Контроль громади" Василь Гандзюк.

Він пояснив, що суд заборонив вивозити господарські відходи на поля фільтрації. При цьому септики вже переповнені і протікають. Септики Голозубинецької лікарні влаштовані над дорогою, яка йде в село Голозубинці. Вздовж дороги вже тече каламутний струмок.

"Як бачимо, ми знаходимося в місці біля дороги, де придорожній кювет, де стоки каналізаційні просочуються з септика, йдуть сюди в придорожній кювет і, як бачите, з кювету вони течуть до місцевої річки Студениця. Там на дорозі, як бачили, труба прокладена, щоб частина стоків текла в річку", - каже чоловік.

За словами начальника Дунаєвецького районного управління Держпродспоживслужби Віталія Лисака в районі та області немає лабораторії, яка могла б виявити наявність туберкульозної палички в цих стоках. Однак в регіоні дані по захворюваності цим захворюванням не говорять про спалах.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У Державній екологічній інспекції розповіли, що подали в суд на Голозубинецкую лікарню за недотримання вимог природоохоронного законодавства. Тому установі було заборонено скидати відходи на поля фільтрації. Тільки за останні 3 роки було проведено 6 перевірок, під час яких не було виявлено кроків щодо усунення порушень, тому екоінспекція подала до суду на лікарню. Лікарня не погодилася із забороною суду і подала апеляцію. Однак Апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції. Після досліджень були виявлені забруднення ґрунту.

Нагадавши, Знай повідомляв, що через коронавірус медики перестали проводити тестування на туберкуліз.

Також Знай писав, що головним джерелом зараження коронавірусною інфекцією covid-19 є близько 10-20% тих, що заразилисямене.

Нещодавно Знай передавав, що в результаті медреформи в державі закінчилися гроші на утримання психіатричного закладу в селі Вільшани Закарпатської області.