На 92 році життя помер заслужений художник України, почесний громадянин Хмельницького Михайло Андрійчук. Серце митця зупинилось 1 листопада у лікарні.

Про це повідомила на своїй фейсбук-сторінці в Людмила Рожко-Павленко.

"Не стало вірного сина своєї Вітчизни, патріота, художника, який ніколи не був стороннім спостерігачем, а завжди знаходився у вирі життєвих і мистецьких подій міста, області, України. Його ніжна душа завжди знаходила відраду й очищення в роботі, в спілкуванні з друзями, колегами, учнями. Проте зболене тіло не витримало тягаря недуги і не дало душі жити й розвиватися далі… Ми любили Вас, Майстре, ми будемо Вас пам’ятати, поки житимуть всі, хто мав честь і радість знати Вас. Ми розповімо про Вас іншим… Спочивайте з миром! Царство Небесне і земля Вам пером!", - написала Людмила.

Заслужений художник України Михайло Андрійчук
Заслужений художник України Михайло Андрійчук

Народився видатний український графік Михайло Андрійчук 21 листопада 1927 року у Житомирській області. Практично все своє життя посвятив мистецтву.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Остання персональна виставка відбулася в Хмельницькому обласному художньому музеї в червні 2006 року. Твори Михайла Андрійчука – це обличчя Хмельницького, його установ і закладів. Його панно на теми літературних і казкових героїв з творів українських письменників прикрашають читальний зал Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т. Шевченка. Інтер'єр обласного літературного музею прикрашають графічні портрети Тараса Шевченка та Лесі Українки.

Він є співавтором з Григорієм Момоною та Валентиною Ляшко відомої у місті та єдиної в Україні скульптури барону Мюнхгаузену на вулиці Кам'янецькій, 48.

Нагадаємо, що в Україні за добу 8 899 нових хворих на коронавірус, 157 померло.

Як повідомляв портал Знай.uа на Прикарпатті помер легендарний журналіст, вся редакція ллє сльози.

Також портал Знай.uа писав, що Личаківський цвинтар у Львові засяяв тисячами лампадок: любимо і пам'ятаємо.