Українка з Рівного дійшла до Європейського суду, щоб захистити себе і дітей від чоловіка-тирана. Всі українські суди аж до Верховного вона програла, але тепер рішення Європейського суду змінить судову практику в Україні.

Маму трійнят звуть Ірина Левчук, йдеться у сюжеті ТСН.

14 років тому Ірина, у якої вже виховувався син, стала мамою дівчаток-трійнят. Місто подарувало щасливій родині чотирикімнатну квартиру.

Рік по тому чоловік почав пити і піднімати руку на дружину при дітях. Жінка пішла в поліцію. Три рази вона знімала побої, було відкрито кримінальну справу, але нічим так і не закінчилося.

Сімейне життя так і не налагодилося. Жінка страждала не тільки від побоїв, а й щоденних моральних знущаннях. Тоді вона подала на розлучення. З чоловіком-тираном довелося ділити квартиру.

Популярні новини зараз
Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Жінка намагалася через суд виселити екс-чоловіка з квартири, але він подав апеляцію і виграв. З того часу почалися нескінченні походи по судах. Вона подала касацію до Верховного суду і програла. Чоловіка в квартиру повернули.

Ірина Левчук пішла проти України і звернулася до Європейського суду з прав людини. Рішення суду здійснило революцію в українському законодавстві, що стосується домашнього насильства.

Україна повинна виплатити Ірині 4,5 тисячі євро моральної шкоди. А Верховний суд зобов'язаний переглянути своє рішення. Чоловік повинен виплатити Ірині більше 80 тисяч боргу по аліментах, частина його квартири під арештом.

Раніше портал Знай.ua писав про те, що скарги "зелених" інвесторів через борги України дійшли до міжнародних арбітражів.

Також портал Знай.ua писав, що справа " Роттердам+" перетворилася виключно на медіа-кампанію НАБУ.

Також портал Знай.ua писав про Євробляхи 2021: нові штрафи, чого чекати і правила розмитнення.