Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни готують для прийому хворих з COVID-19. Одночасно в госпіталі планують лікувати пацієнтів з хворобою серця, які входять до групи ризику.

Про це Суспільному розповів перший заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Роман Примуш.

Завідувачка терапевтичного відділення госпіталю ветеранів війни Анжела Барткорозповіда, що наразі, в госпіталі ветеранів війни до ліжок, які планують виділити для лікування хворих з коронавірусною інфекцією під'єднують кисневі точки.

"Госпіталь буде повністю розділений на дві частини, для хворих з коронавірусом та інших пацієнтів. Також, буде окремий вхід, і окремо розташований харчоблок", - говорить лікарка.

Директор обласного серцево-судинного центру Андрій Кланци визнає, що це ускладнить їхню роботу. Приміщення госпіталю ветеранів війни та обласного серцево-судинного центру спільні.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Безумовно це буде дуже складно, тому, що це не ізольовані приміщення, і сам заклад не є ізольованим повністю", - говорить Андрій Кланци.

Наразі першочергове питання, як розподілити прийом хворих.

"Ми маємо тут кардіохірургію, проводимо оперативні втручання на відкритому серці. Так, це ускладнює нашу роботу, тому, що все ж таки наші пацієнти, вони такі, що їм небезпечно захворіти на COVID-19. Тому ми безумовно хвилюємося, але готуємося до прийому", - говорить Андрій Кланци.

Наразі ще не підписані угоди із Національною службою здоров’ я України на лікування хворих з коронавірусною інфекцією.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що лікар-інфекціоніст розкрив правду про лікування коронавірусу: "Антибіотики шкодять"

Також портал Знай.uа писав, що хворого на коронавірус Зеленського закликали лікуватися у звичайній лікарні: "Зазирніть в очі вмираючим"

Також портал Знай.uа писав, що лікар-пульмолоног Світлана Гук про ознаки коронавірусу: "Зберігаються такі яскраві симптоми, як ..."