У Хмельницькому всупереч карантину вихідного дня продовжили працювати ринки. Місцева влада впевнена, що це не порушує постанову Кабінету міністрів, передають «Просто вісті».

Під забороною опинилася робота закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів та інших розважальних закладів. Спортивні зали та фітнес-центи також не працюють.

Водночас дозволено готувати їжу на винос і на доставку, а також діяльність аптек, ветеринарних аптек і магазинів, у яких понад половину торговельної площі відведено на реалізацію харчових продуктів, пального, медикаментів, ветеринарної продукції. Заборонено й роботу закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів.

У самій постанові Кабміну немає жодної згадки про заборону роботи ринків, тож їхні власники не забороняли вести торгівлю в суботу й неділю.

За словами очільника області Дмитра Габінета, у цьому питанні немає однозначної відповіді, тому заборонити роботу ринків поки що не можуть. Разом із тим, неясно, чи штрафуватимуть продавців речових ринків за порушення карантину вихідного дня.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, Андрій Садовий пояснив, чому Львів ігнорує карантин

Як повідомляв портал Знай.ua, Садовий кличе до суду Зеленського і Степанова

Також Знай.ua писав, в Україні з 14 листопада вводять карантин вихідного дня: які обмеження діятимуть.