Маленька українка, яку після пожежі рятували всім світом, відсвяткувала 18-річчя. Про це розповіли у виданні "Прикарпаття Online".

Повідомляється, що в 2005 році, в маленькому хуторі Воронцовка Харківської області, Настя Овчар винесла свою дворічну сестру з пожежі і отримала сильні опіки.

Читайте Знай в Google News!

Дівчинка розповіла, що на вулиці був березень і в будинку було холодно. Настя вирішила розтопити піч, проте не вміла цього робити. В результаті у неї загорівся одяг, а потім і весь будинок. У той момент Настя думала лише про сестру Люсі і винесла її з вогню.

"Ніколи не брала на руки свою молодшу сестричку. Батьки не дозволяли, боялися, що я впустю Люсю. У той момент я зробила це вперше. Десь впала палаюча дошка. Від диму вже неможливо було дихати. Але я йшла до виходу, несучи на руках Люсю. Коли вибралися з дому, сестричка прокинулася. Я поставила її на землю, і ми пішли до сусідів" - розповіла Настя Овчар.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Настя Овчар, фото: Прикарпаття Online
Настя Овчар, фото: Прикарпаття Online
Настя Овчар, фото: Прикарпаття Online

У пожежі Настя отримала дуже сильні опіки і її життя знаходилося в небезпеці. Українські лікарі зробили все можливе, проте не могли її врятувати.

Але несподівано дівчинці вирішив допомогти бізнесмен з Хмельницька, у якого за щасливим збігом обставин були друзі в США, які допомогли організувати лікування дівчинки в Бостоні.

Також за щасливим збігом обставин у президента Румунії був вільний літак, яким дівчинку перевезли через океан.

Однак на цьому удача Насті не закінчилася, адже члени американського масонського ордена Шрайнер, які носять незвичайні головні убори, вирішили повністю оплатити лікування дівчинки.

Зараз Насті Овчар вже виповнилося 18 років. Вона мріє стати лікарем і рятувати людські життя. Тому після школи дівчина вступила до медичного коледжу.

Настя Овчар, фото: Прикарпаття Online
Настя Овчар, фото: Прикарпаття Online
Настя Овчар, фото: Прикарпаття Online

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що поліція затримала 14 маніяків і врятувала 46 дітей

Як повідомляв портал "Знай.uа", Дніпряни об'єдналися заради порятунку немічного верблюда

Також, "Знай.uа" писав, що київські копи врятували пенсіонерку від страшної смерті