Хмельничанка Вікторія Білоус працює косметологом вже 13 років. Цьогоріч жінка вирішила допомогти онкохворим українкам впоратися із зовнішніми наслідками хіміотерапій та робити перманентний макіяж безкоштовно.

У більшості людей після проходження "хімій" випадає волосся. Причому не тільки на голові, але й вії, і брови. Зазвичай процедура коштує близько півтора тисяч гривень, але з клієнток з раком Вікторія не бере ні копійки, йдеться в сюжеті "Суспільного".

"Перманентний макіяж – це йде різновидність татуажу. І перманент, чому набагато кращий? Тому що це робота у верхніх шарах шкіри, де немає ні сукровиці, ні крові. Взагалі це нешкідлива і безпечна процедура", - говорить косметологиня.

Додає, процедура перманентного макіяжу для когось може бути болючою.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Є дівчатка, які сплять. Є, яким я наношу анестезію. Є, які роблять без анестезії. Тут залежить від больового порогу людини", - говорить жінка.

Вікторія Білоус розповідає, перманентний макіяж тримається на обличчі близько двох років – залежно від типу шкіри. Додає, раніше робила розіграші на безкоштовні процедури для всіх охочих. Наразі вирішила, що такі послуги потрібно надавати тим, хто їх дійсно потребує.

"В мене були подарункові конкурси, я вирішила робити різні розіграші. Якщо робити добро, то робити людям, які цього потребують, які неспроможні це зробити, які справді будуть відчувати себе щасливими", - розповідає Вікторія.

Вікторія Білоус каже, до неї приходили клієнтки з ремісією, після хіміотерапії.

"В онкохворих випадає волосся, вони втрачають впевненість в собі. Я не можу їм налагодити душевні проблеми. Але зробити їх вродливими, щасливішими – це можу зробити", - каже косметологиня.

Експерт-онкогінеколог Тетяна Пятницька вважає, що процедури, пов’язані із покращенням зовнішності, допомагають жінкам знаходити в собі сили та боротися з онкозахворюваннями.

"Якщо немає пошкодження шкіри, а це все майстри бачать, якщо немає на шкірі висипу, якщо є тільки наслідок хіміотерапії – випадіння волосся, їм можна робити цей перманентний макіяж. Коли вони мають кращий вигляд, вони краще борються за своє життя", - розповідає Тетяна.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше волонтер з Дніпра присвятила життя тяжко хворим дітям: "їхня посмішка-найкраща нагорода"

Як повідомляв портал Знай.ua, одесські молодята заборонили гостям дарувати квіти: взули десятки дітей-сиріт, - історія , яка зворушить до сліз

Також Знай.ua писав, що Дмитро Комаров і Андре Тан допомагають тяжкохворим діткам: чашка кави рятує сотні життів