Криза у хмельницьких лікарнях, що настала через нестачу медперсоналу, поступово минає.

Про це розповіла головний лікар Хмельницької інфекційної лікарні Оксана Піддубна, передає "Голос України".

За її словами, з дня, коли на лікування прийняли першого пацієнта з коронавірусом, з лікарні звільнилося 83 працівники. Однак наразі нестачі у фахівцях медзаклад не відчуває, адже за цей самий період на роботу прийняли 104 спеціалістів. Зараз відкриті лише три вакансії - одного лікаря та двох медсестер.

Головна причина звільнень - низька оплата праці та страх заразитися коронавірусною інфекцією. На щастя, госпіталізація знадобилася лише двом працівниам, усі інші переносили хворобу вдома у легкій формі. До того ж суттєво змінилася і система оплати. За словами Піддубної, для медпрацівників встановили надбавки у 300% окладу.

Окрім того, лікарі, медсестри та санітарки отримають доплати відповідно у 75, 50 та 25 відсотків до ставки, що становить від 3000 до 1 200 гривень. У результаті середня зарплата в лікарів, медсестер та санітарок становить відповідно 25 000, 20 000 та 16 500 гривень.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще