У Дніпрі збираються побудувати крематорій за європейськими стандартами. І, судячи з усього, за тими ж стандартами влада вирішила економити таке дорогоцінне тепло.

Довколишні школи та садочки непогано було б опалювати теплом новенького крематорію. Принаймні, так вважає заступник мера Дніпра Михайло Лисенко, який провів своїм підписникам у Facebook екскурсію крематорієм у Німеччині. Він зазначив, що в Дніпрі з'явиться крематорій за таким же зразком, а будівництвом займуться знаючі люди - німецька компанія IFZW.

Лисенко підкреслив, що в ньому будуть теплообмінники, за рахунок яких влада Дніпра має намір опалювати довколишні будівлі і школу.

Думки українців розділилися: одні жорстко розкритикували ініціативу міської влади, інші - підтримали. Деякі користувачі Інтернету і зовсім припустили, що таким чином влада хоче знизити ціни на тепло.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У Європі використання тепла, яке виділяється в результаті спалювання в крематоріях, вважається нормальною практикою. Наприклад, у Швеції з 60 крематоріїв, які є в країні, 30 обігрівають власні будівлі, а ще 20 - сусідні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Філатов побудує в Дніпрі крематорій за мільйон

Як повідомляв портал Знай.ua, харків'янам розповіли, що роблять з померлими від коронавірусу

Також Знай.ua писав, Садовий заговорив про крематорій у Львові в розпал карантину