У Славуті (Хмельницька область) пацієнти не можуть отримати гемодіаліз, оскільки все відділення зайняте зараженими коронавірусом.

Мало того, в лікарні не вистачає ні кисневих балонів, ні навіть каталок, йдеться в сюжеті ICTV.

Жителі Славути, яким необхідний гемодіаліз, змушені їхати в інші райони. У місцевій лікарні медики розриваються між пацієнтами з COVID - 19 і нирковою недостатністю. Фактично піклуватися про них може тільки завідувач відділенням детоксикації, оскільки 11 його колег і самі боряться з коронавірусом.

"У нас не вистачало бахіл, захисних халатів і багато чого іншого, чомусь в області не вистачило коштів, тому ми звернулися до міністра охорони здоров'я. Вийшло так, що у відділенні, на яке повністю кинули пацієнтів з коронавірусом, немає ні каталок, ні кисню", - розповів керівник робіт з ліквідації наслідків НС на території Славутської міської ОТГ.

При цьому вийшло, що навантаження на лікарню збільшили, проте не забезпечили її всім необхідним для порятунку тяжкохворих пацієнтів.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Україні за добу 6 451 нових хворих коронавірусом, 93 померло

Як повідомляв портал "Знай.uа", як розібратися в результатах тесту на антитіла до Covid-19

Також, "Знай.uа" писав, що в Україні covid-19 залишився без рекордів, тисячі йдуть на поправку