Довкола перлини Поділля - легенданої Хотинської фортеці - вже за кілька тижнів розпочнуться будівельні роботи.

В рамках проєкту "Мандруй Україною" тут планують покращити усю інфраструктуру, щоб привабити якомога більше туристів до унікальної пам'ятки культури та історії, пише ТСН.

Хотинська фортеця - одне із семи чудес України. Її стіни - в униікальних візерунках з червоної цегли, яким вже п'ять століть. Проте, хоч це і християнські символи, турки, які захопили Хотин згодом, руйнувати мури не стали: навпаки, звели додаткові стіни і земляні вали. Вони збереглися і донині, навідміну від інших споруд.

Як і належить старовинній фортеці, у пам'ятки чимало легенд. З однієї з її веж нібито скидали засуджених на смерть. А пляма на стіні, походження якої науковці не можуть пояснити, насправді сльози дівчини, яка принесла захисникам замку воду загинула від стріли ворогів.

Крім того, у фортеці є власний привид маленької дівчинки, і адміністрація заповідника переконує: це не вигадка нічної охорони. В стіні знайшли поховання, де знайшли дитячі речі і плащаниця.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Раніше портал Знай.uа писав про те, що на Прикарпатті виявили секретну бібліотеку Бандери - ми багато чого не знали про ватажка УПА. Знайдені книги пройдуть реставрацію, після чого будуть передані у музей.

Також портал Знай.uа писав, що у Запоріжжі знайшли затоплене кладовище, вчені потирають руки: "Атлантида!" В Запоріжжі почали досліджувати затонуле кладовище, тривають підводні дослідження менонітської колонії Айнлаге, яка була розташована на території сучасного Запоріжжя.

Також портал Знай.uа писав, що байкери рвуть косухи від заздрощів: закарпатський умілець зібрав шикарну колекцію мотоциклів. Приватний «музей» до недавнього часу залишався невідомим для більшості – туди випадково забрідали лише рідкісні туристи.