У Кам'янці-Подільському представлять унікальну платівку із записом пісні "Щедрик". Про це розповіли на сторінці Кам'янець-Подільської міської ради у соцмережі Facebook.

Повідомляється, що 26 грудня, в Кам'янці-Подільському, в рамках презентації проекту "Кам'янецькі ноти і крила" буде представлена унікальна платівка з першим записом різдвяної пісні "Щедрик", яку написав український композитор Микола Дмитрович Леонтович, а також її англомовною версією "Caroll of the Bells".

Платівка записана в 1992 американською компанією Bruswick. На ній можна буде почути "Щедрик" у виконанні хору під керівництвом Александпа Кошиця. Платівку включать на грамофоні The Victor-Victrola VV-VI, який також зроблений в США і є її ровесником.

Платівка з піснею Щедрик, фото: Facebook Кам'янець-Подільська рада
Платівка з піснею Щедрик, фото: Facebook Кам'янець-Подільська рада
платівка з піснею Щедрик, фото: Facebook Кам'янець-Подільська рада

Крім цього, під час заходу, Народна хорова капела "Дніпро" виконає менш відому англомовну версію "Щедрика" під назвою "The Bluebirds" (1993 рік), яка більш детально відображає зміст тексту українського оригіналу.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Публікація Кам'янець-Поджольської міської ради: Facebook
Публікація Кам'янець-Поджольської міської ради: Facebook
Публікація Кам'янець-Поджольської міської ради: Facebook

Нагадавши, український "Щедрик" злетів до вершин Кавказьких гір: так легендарна мелодія ще не звучала

Як повідомляв портал "Знай.uа", київські поліцейські змінили пістолети на саксофони, неймовірна міць: "з Різдвом, Україно!"

Також, "Знай.uа" писав, військовий оркестр передав українцям привіт зі США святковим "Щедриком": "З Новим Роком та Різдвом!"