Меру Кам'янця-Подільського Михайлу Посітко вручили неіснуючу церковну нагороду. Про це стало відомо з публікації на сторінці Кам'янець-Подільської міської ради у соцмережі Facebook.

19 січня на сторінці Кам'янець-Подільської міської ради з'явилася публікація про те, що Вінницький митрополит нагородив мера Кам'янця-Подільського Михайла Поситка Орденом Святителя Чудотворця отця Миколая.

"Відповідно до указу Митрополита Вінницького і Брацлавського, Михайло Посітко - міський голова Кам'янця-Подільського нагороджений Орденом Святителя Чудотворця отця Миколая-за доброчесне служіння святій вірі православній та Україні." - зазначено в публікації.

Публікація Кам'янець-Подільської міської ради: Facebook
Публікація Кам'янець-Подільської міської ради: Facebook
Публікація Кам'янець-Подільської міської ради: Facebook

У коментарях до публікації Митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський ПЦУ Антоній Махота розповів, що мера ввели в оману і такої нагороди не існує.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Нажаль Високодостойного міського голову Михайла Посітка хтось ввів в оману. В ПЦУ правом на нагороду орденом має Предстоятель Церкви, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. З його благословення правлячий архієрей (керуючий єпархією) може також вручити орден нагородженому. Правлячим архієреєм ПЦУ на Хмельниччині є митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній Махота. Нагородження неіснуючою нагородою від Вінницького митрополита виглядає приблизно так, якщо б Хмельницький архієрей нагородив наприклад голову міста Івано-Франківська)). Прикро що подібної нагороди ордена Миколая такого вигляду не існує, як і наградного листа. Нижче наводжу приклад СПРАВЖНЬОГО ордену ПЦУ Святого Миколая Чудотворця." - написав митрополит Антоній Махота.

Відповідь Антонія Махоти на публікацію Кам'янець-Подільської міської ради: Facebook
Відповідь Антонія Махоти на публікацію Кам'янець-Подільської міської ради: Facebook
відповідь Антонія Махоти на публікацію Кам'янець-Подільської міської ради: Facebook

Нагадавши, Кличко поверне школярів за парти в розпал пандемії: навчання важливіше

Як повідомляв портал "Знай.uа", Добкін зізнався в "любові" до того, хто програв Трампу: "Залишу для онуків"

Також, "Знай.uа" писав, Марцінків пересадить франківських чиновників на велосипеди: "Хто хоче-заплачу"