На Хмельниччині суд виправдав колишнього чиновника Володимира Байдича, який познущався на собакою, прив'язавши її до машину і протягнув десятки метрів.
Про це повідомив активіст Anton Hodza, посилаючись на "Суспільне".
Нагадаємо, 17 листопада 2019 року, в Красилівському районі поблизу села Кузьмин солдат спецназівець, який їхав за кермом машини, помітив шокуюче видовище. Він побачив, як за машиною тягнуть на ланцюгу собаку. Пес був повністю закривавлений. Солдат наздогнав авто і зупинив його. З'ясувалося, що шкуродер - це місцевий чиновник Володимир Байдич, директор Державного архіву Хмельницької області.
"Пам'ятаєте історію із Директором державного архіву Хмельницької області Байдича, який прив'язав до машини пса і тягнув його по дорозі? Тоді ще за дядька кумедно вписувались його тітоньки-підлеглі. Типу "дуже хароша людина, за що його травлять", "руки геть від Байдича". Поліція завела кримінальну справу. Рік тривало слідство, експертизи та суд. Вгадайте, що сталося далі?
Правильно. Слідчі закрили кримінальну справу
",- розповів активіст.

"Судово-медична експертиза, яку проводили у Харкові, дала висновок, що виявлені у собаки на кличку Барсік тілесні ушкодження відносяться до середнього ступеня важкості з тривалим розладом здоров’я. Проте, від нанесених травм у собаки ознак ускладнення здоров’я не виявлено, а ознаки каліцтва відсутні. Тому, на підставі висновку цієї експертизи, слідчим відділом Красилівського відділу поліції прийнято рішення про закриття кримінального провадження у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 299 Кримінального кодексу України", - розповів заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Сергій Комонюк.
За словами активіста, кримінальної відповідальності за вчинок ексчиновник не понесе. При цьому поліція перекваліфікує справу в адмінку - за 89 статтею. А це означає, що Байдич відбудеться штрафом.

Нагадаємо, раніше зоозахисники нагадали українцям про долю тварин у клітках: "втомилися від карантину? Тримавши"

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, озвірілий киянин удавив трьох малюків голими руками: "набридли"

Також Знай.ua писав, що Суд у Києві виправдав нелюда-шкуродера Святогора, який отруїв тисячі собак: "це його думка"