В Україні виростуть в ціні фрукти, овочі та зернові. При цьому загальна інфляція буде становити 7-8%.

Про це заявили в Українському аграрному клубі бізнесу.

Як зазначається, подорожчання очікується вже навесні 2021 року. Окрім вищезгаданих продуктів, в ціні виросте м'ясо, оскільки подорожчають корми для худоби.

Тим часом Державна служба статистики опублікувала звіт щодо змін споживчих цін на продовольчі товари у 2020 році. Так, трійку лідерів за зростанням цін складають цукор, гречана крупа та яйця: вони стали дорожчими на 46,2%, 34,8% та 30,4% відповідно.

Для українських курців з'явилися і хороші, і погані новини. Тим, хто наважився в новому році кидати палити - буде приємно дізнатися, що пачка сигарет у 2021 році подорожчає майже на 12 гривень. Звичайно, для тих, хто продовжить палити - новина не з найяскравіших.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, українці віддали мільярди зі своїх кишень до бюджету, податкова показала цифри.

Як повідомляв портал Знай.ua, В Україні до кінця року зростуть ціни на продукти: що подорожчає найбільше

Також Знай.ua писав, На Київщині грандіозно подорожчають маршрутки, 15 гривень за добиті тарантайки: "Ви з глузду з'їхали?"