В середмісті Ізяслава (Хмельниччина) масово руйнуються багатоквартирні будинки, оскільки вже багато десятиліть тут ніхто не проводить капітальний ремонт, незважаючи на численні прохання місцевої влади.

Наприклад, фасад будинку на вулиці Незалежності,19 виглядає непогано, але це тільки ззовні. Варто зайти у двір, і картинко різко зміниться, розповіла місцева мешканка Ганна Гумена, передає Суспільне. Двоповерхівку звели у 1936 році, і відтоді капітальний ремонт, схоже, не робили. Принаймні жінка, яка мешкає тут вже 45 років, його не застала.

фото: Суспільне

"Дах протікає повністю, бо там гнилий шифер. Дерев’ний зруб також прогнив, його поїла шашіль, крім того, там була пожежа – його треба тепер укріпляти", - каже Ганна Гуменна.

Сусідній будинок на вулиці Незалежності, 21 був заселений в 1965 році. Його Марія Білоус показує тріщини в під`їзді і найбільшу - ззовні.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

"Ця тріщина тут наскрізна, всередині будинку в неї можна руку впхати", - розповідає жінка.

фото: Суспільне

Будинок №19 продовжує руйнуватися, а №21 - розсуватися ще й через те, що між ними наразі проходять маршрути громадського транспорту, каже місцевий мешканець Павло.

"Раніше було рішення міської ради закрити проїзд між цими двома будинками, але згодом його анулювали, проїзд відкрили. Ці наші будинки не від добра тріщать… І це в нас землетрусів такої амплітуди не буває, щоб такі були розрухи", - бідкається чоловік.

фото: Суспільне

Кілька разів комісії з різних інстанцій приїжджали з інспекцією, але аварійності будівель так і не побачили.

Раніше стало відомо, що працівники КП "Київтеплоенерго" почнуть виявляти аварійні місця в тепломережах за допомогою дронів. Про це повідомляє прес-служба комунального підприємства.

Нагадавши, Знай повідомляв, що у центрі Тернополя в асфальті утворився провал, який став причиною для утворення заторів. На вулиці Руській утворилися затори, а співробітники Тернопільводоканалу зайнялися усуненням причини. На вулиці Руській закрили одну зі смуг руху і розрили яму.

Також Знай писав, як у Києві ремонтують дороги. Через тиждень знову потрібно лагодити.