Вартість оренди однокімнатної квартири в Україні продовжує зростати з кожним місяцем. Як стверджують у Держстаті, у березні 2020 року знімне житло в середньому додало в ціні 2,72 гривень. Так, тільки за однокімнатну квартиру доводилося викладати 3 814,36 грн.

Незважаючи на те, що в Харківській області з листопада 2019 року вартість житла не змінилася, у рейтингу регіонів вона займає 4 місце з показником 4 517,90 грн. за 1-кімнатну квартиру. Хоча ще сім років тому харківський регіон посідав восьме місце.

оренда житла
оренда житла

Дорожче оцінюється оренда квартири тільки в столиці України Києві – 7 449,67 грн., а також в Одеській області – 5 277,94 грн. і Львівській області - 4 705,78 грн.

Тим не менше, експерти відзначають, що в реальності ціни в значній мірі відрізняються від названих, адже найчастіше, господарі квартир просять і оплачувати житлово-комунальні послуги, щоб отримувати від здачі квартири прибуток, а це в середньому збільшує витрати орендаря на 1 500-2 000 гривень.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Скільки років потрібно збирати на квартиру? Українцям розбили рожеві окуляри склом всередину

Як повідомляє портал «Знай.ua» У Києві рекордно впали ціни на оренду квартир - готові здати "за комуналку", лише б протриматися на плаву

Також «Знай.ua» писав, що Карантин у Києві обвалив ринок нерухомості, українці в розпачі - "здаю за комуналку"