На Харківщині 30 квітня обіцяють відкрити після карантинного простою продовольчі ринки. Але це за умови, що адміністрація ринків встигне підготувати робочі місця, як того вимагають встановлені урядом жорсткі санітарні норми.

Відповідно до змін в постанову №211 від 11 березня 2020 року, які Кабінет міністрів вніс вчора, 29 квітня, робота агропродовольчих ринків на період карантину дозволяється тільки за умови дотримання санітарних норм і продавцями, і покупцями.

продуктовий ринок, скріншот з відео
продуктовий ринок, скріншот з відео

"Основною умовою роботи продовольчих ринків є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужбі про дотримання протиепідемічних вимог", - заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Серед вимог, прописаних в урядовому документі - масковий режим для всіх – і продавців, і покупців; температурний скринінг; наявність диспенсерів з антисептиком на всіх входах і в'їздах на територію ринку.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

До того ж на 10 кв. м торгової площі не повинно бути більше одного відвідувача.

Крім цього, необхідно кожні три години проводити дезінфекцію всіх поверхонь, прибирати в кінці кожного робочого дня і дезінфікувати все приміщення, включаючи стаціонарні торгові місця.

Ще однією обов'язковою умовою роботи ринку є відсутність стихійної торгівлі на прилеглій до нього території.

Ринок, Ілюстративне фото
Ринок, Ілюстративне фото

Так само, робочі місця продавців повинні бути на відстані не менше 3 метрів один від одного. Більш того, їх повинні обладнати захисними екранами між продавцями і покупцями - з плівки або пластику.

Також працівники ринків повинні регулярно сповіщати відвідувачів і покупців про встановлені обмеження та профілактики Covid-19 і не допускати порушення.

Контролювати роботу ринків доручено Держпродспоживслужбі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше немає відбою Від покупців - у Харкові наплювавши на карантин влаштували стихійну торгівлю

Як повідомляє портал «Знай.ua» На скандальному ринку "Барабашово" орудують люди з ломами та болгарками, - "Звершилося!"

Також «Знай.ua» писав, що Зубожілі харків'яни повстали проти карантину і підказали Кернесу план дій - "потрібно відкрити..."