ІНСТРУКЦІЯ МОЗ

ІНСТРУКЦІЯ

для застосування препарату

Склад:

  • Жировий склад кунжутної олії: ОМЕГА-3 (менш 0.2%), ОМЕГА-6 (45%), ОМЕГА-9 (41%), насичені жирні кислоти (пальмітинова, стеаринова) — близько 14%.
  • Вітамінний склад кунжутної олії: вітамін A, B1, B2, B3 (вітамін PP), B4, C, D, E (холін), K.
  • Макро- і мікроелементи у складі кунжутної олії: залізо, цинк, фосфор, калій, кремній, нікель, магній, мідь, марганець. 1 ч. л. кунжутної олії містить добову норму кальцію для дорослої людини.
  • Крім усього перерахованого вище у складі олії з насіння кунжуту є: бета-ситостерин, бетаїн, лецитин, ресвератрол, сезамін, сезамол, сезамолін, фітин, фітостероли і фосфоліпіди.

Опис та дія:

Виготовлено механічним способом методом першого холодного віджиму. При виробництві кунжутної олії методом холодного віджиму не застосовується обробка олії лугом та метод екстракції, не використовується гексанова фракція, не використовуються хімічні добавки та барвники. Молекули олії збережені “живими” і природними. Виготовлені таким чином олії є найбільш цінними за поживними і лікувальними властивостями, в них зберігаються всі необхідні та корисні елементи і вітаміни, які дуже добре сприймаються живими клітинами.

Приготована на нерафінованих рослинних оліях їжа не викликає ожиріння і закупорки судин. Така їжа допомагає скинути зайву вагу.

Нерафіновані олії, при їх щоденному вживанні, не тільки лікують, але і попереджують появу багатьох вікових, а також викликаних нездоровою міською екологією захворювань: склерозів, ожиріння, гастритів, імпотенції. 

Рекомендації щодо використання та спосіб застосування:

  • легеневі захворювання, задишка, астма, сухий кашель;
  • цукровий діабет;
  • підвищує число тромбоцитів та покращує згортання крові;
  • при ожирінні сприяє схудненню та зміцнює тіло;
  • допомагає при шлунково-кишкових коліках, нефриті та пієлонефриті;
  • використовується при недокрів’ї, внутрішніх кровотечах, гіперфункції щитовидної залози;
  • контролює кислотність крові, підвищену кислотність шлункового соку;
  • компенсує загальне виснаження організму, сприяє його швидкому очищенню;
  • допомагає при печінні під час сечовипускання;
  • застосовується як глистогінний засіб;
  • рекомендується при лікуванні хвороби Верльгофа, тромбопенічної пурпури, есенціальної тромбопенії, геморагічного діатезу (приймається по 1 ст. ложці 3 рази на день перед їдою);
  • у бодібілдингу застосовується для збільшення м’язової маси.

Вживання 1 ст. ложки кунжутної олії у день підвищує вміст кальцію в організмі в 3 рази.

Для міцного сну (підходить для меланхоліків): корисно масажувати ноги теплим кунжутним маслом. Потім опустити ноги в ванну, приготовлену з розігріваючих трав і спецій, таких як, наприклад, імбир.

Процедура для зміцнення нігтів: потримати нігті в теплій воді з лимонним соком. Протерти насухо. Масажувати кожен палець із застосуванням кунжутної олії.

При застуді: кунжутну олію підігріти до температури 36–38 ° С. Перед сном втерти олію в шкіру хворого, потім грудну клітину утеплити і укласти того, хто застудився, в ліжко. При застуді також допомагає і прийом кунжутної олії по 0,5 -1 ст. л. 1 -3 рази на день. Якщо олія застосовується тільки 1 раз на добу, то бажано це робити в ранкові години.

При гастриті і виразковому коліті: слід приймати всередину по 0,5-1 ст. л. кунжутної олії 1 -3 рази протягом дня.

При запорах: за день приймати 0,5-1 ст. л. олії. При важко протікаючих хронічних запорах доза може бути збільшена в 2 рази.

При кишкових коліках: невелика кількість олії втирається в живіт майже до повного вбирання шкірою. Один раз у день (краще всього вранці) приймати всередину 15–30 г кунжутної олії. Пити без перерви до тих пір, поки не відбудуться позитивні зміни в самопочутті.

Заспокійливі мазі при подразненні шкіри: вичавити сік з листя алое і плодів винограду, змішати рівні кількості соків. Потім 1 частину приготовленої суміші змішати з 1 частиною кунжутної олії. Застосовується зовнішньо при змазуванні сверблячих ділянок шкіри при дерматиті, а також використовується всередину по 1 ст. л. 2–3 рази протягом доби.

При запальних процесах в вухах: у слуховий прохід закапують декілька крапель кунжутної олії. Перед використанням лікувальну олію підігрівають на водяній бані.

При запальних процесах на шкірі і слизових оболонках: протизапальний ефект забезпечується обробкою пошкоджених місць кунжутним маслом. Змащування проводиться кілька разів на день. Додатково, хоча б раз на добу, необхідно прийняти 0,5–1 ч. л. олії всередину.

При поганому згортанні крові: приймати перед їжею 1 ст. л. продукту. Протягом дня олія в такому дозуванні приймається тричі. Лікувальний ефект обумовлюється кількістю тромбоцитів, недолік яких призводить до розвитку хворобливих станів.

Кунжутна олія здатна надавати болезаспокійливу дію: для зменшення або усунення зубного болю олію втирають в ясна, прилеглі до каріозного зубу.

Умови зберігання:

При зберіганні при кімнатній температурі і на світлі більшість рослинних олій швидко згіркне. У кунжутній олії натомість міститься речовина сезамол, яка обумовлює високу стійкість олії навіть при тривалому зберіганні. Саме вона перешкоджає окисленню олії і прогорканню. Завдяки сезамолу кунжутна олія має великий термін зберігання.

Натуральна активна речовина сезамол, що міститься у кунжутній олії, поглинає ультрафіолетові промені. Саме ця його властивість робить кунжутну олію ефективним засобом для захисту від сонця.