Видатний камбек в матчі з Барселоною у вівторок бурхливо святкували всі фанати Роми на чолі з президентом клубу Джеймсом Паллотой. Він на радощах викупався в самому знаменитому фонтані Риму, який знаходиться на Пьяцца дель Пополо.

Тепер же за це купання Паллотта отримав штраф в розмірі 450 євро.

Втім, самого функціонера це не засмутило. 60-річний Паллотта висловив готовність пожертвувати 230 тисяч євро на ремонт фонтану.

Римляни відсвяткували кращий результат в єврокубках за 34 роки.

10 квітня Рома піднесла головну сенсацію сезону, вибивши з Ліги чемпіонів Барселону. «Вовки» програли в Каталонії з рахунком 4:1, але вдома порвали суперника – 3:0.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Історичній перемозі римлян раділи на «Стадіо Олімпіко» усі. В роздягальні футболісти не стримували емоцій, поливали один одного водою, кидали пляшки та інші предмети.

Також президент Роми Джим Паллотта відсвяткував перемогу своєї команди над Барселоною. Палотта сіганув у римський фонтан під радісні крики вболівальників команди. Рома вийшла в півфінал за сумою двох зустрічей (4:4) завдяки голу на чужому полі.

Спочатку на 6-й хвилині Едін Джеко вивів римлян вперед і "джаллороссі" вдалося утримати рахунок до перерви. У другій половині зустрічі, також продовжуючи грати у два форварди (Едін Джеко - Патрик Шик), римляни вміло пресингували і підганяли Барсу до своїх воріт. У підсумку Джеко заробив пенальті, який реалізував Даніеле Де Россі. За десять хвилин до кінця основного часу Костас Манолас вдало пробив головою після подачі кутового і зробив рахунок 3:0 на користь Роми, що її повністю влаштовувало.

Барселона влаштувала шквал атак, Ліонель Мессі зробив все можливе, щоб забити гол, але цей вечір був за Ромою. 3:0 - перемога "вовчиці"!

Цікаво, що в першому матчі Манолас і Де Россі на "Камп Ноу" забили в свої ворота. Також не варто забувати, що в тому році подібне чудо сотворила Барселона, яка обіграла вдома ПСЖ (6:1). І ще варто додати, що в фіналі Кубка Європейських чемпіонів 1983/1984 у фіналі грали Ліверпуль і Рома (1:1, 4:2 по пенальті).

Перший матч у Барселоні закінчився впевненою перемогою господарів з рахунком 4:1. Римляни забили на "Камп Ноу" три голи, щоправда два з них - у свої ворота.

У 1/8 фіналу Ліги чемпіонів Барселона обіграла лондонський Челсі за сумою двох матчів з рахунком 4:1. Рома пройшла Шахтар завдяки голу на виїзді (загальний рахунок 2:2).

Жеребкування півфіналів пройде 13 квітня у Ньоні. У 1/2 фіналу пари визначаються сліпим жеребом без попереднього посіву, так що один з одним можуть зустрітися представники однієї асоціації.

Барселона перемагала у Лізі чемпіонів п'ять разів. Востаннє каталонці перемагали у найпрестижнішому клубному турнірі Європи у 2015 році (фіналіст - Ювентус). У чемпіонаті Іспанії Барса перемагала 24 рази.

Рома була фіналістом Кубку чемпіонів у 1984 році (програла Ліверпулю) та фіналістом Кубку УЄФА у 1991 році (трофей здобув міланський Інтер). Чемпіонат Італії "вовки" вигравали тричі - востаннє у 2001 році.

Фінальний матч Ліги чемпіонів відбудеться 26 травня 2018 року на стадіоні Олімпійський у Києві. Призовий фонд турніру у цьому році складає 1,3 млрд доларів.

Переможець Ліги чемпіонів 2017/18 як представник УЄФА братиме участь у Клубному чемпіонаті світу ФІФА 2018, який пройде в Об'єднаних Арабських Еміратах, і також отримає право зіграти проти переможця Ліги Європи УЄФА 2017/18 в Суперкубку УЄФА 2018, який пройде в Талліні.

Дивіться: огляд матчу Барселона - Рома

Як повідомляв портал Знай.Спорт, Ювентус у Мадриді майже повторив диво Роми.