21 серпня 2017 американці зможуть спостерігати повне сонячне затемнення. І NASA вже підготувало спеціальну інструкцію для тих, хто хоче помилуватися цим унікальним видовищем.

Справа в тому, що дивитися на затемнення неозброєним оком - небезпечно. Прямі промені сонця можуть пошкодити зір людини незважаючи на те, що головне світило знаходитиметься позаду Місяця.

Спостерігати затемнення найкраще у спеціальних затінених окулярах. По суті, вони працюють як звичайні сонцезахисні, але з більш високим рівнем захисту. Напередодні затемнення такі окуляри можна буде придбати на кожному кроці у Північній Америці.

Втім, важливо переконатися, що вони - не дешева підробка і безпечні для здоров'я. Фахівці NASA рекомендують перевірити, чи на окулярах немає подряпин та іншого роду пошкоджень на лінзах.

Важливо також звернути увагу на дату виготовлення затінених окулярів - вони зберігаються не більше трьох років. На оправі мають бути вказані ім'я виробника і його адреса. За допомогою цієї інформації можна онлайн перевірити дотримання ISO-стандартів.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Спостерігати затемнення без захисних окулярів можна лише тоді, коли сонце повністю зайшло за Місяць, і день перетворився на ніч. Цей період триватиме всього близько 3 хвилин.

Що стосується європейців, то вони, на жаль, зможуть побачити лише часткове сонячне затемнення. Наступного разу така можливість випаде мешканцям Землі лише у 2035 році.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Cassini розгледів аномалію на далекій планеті.