Українців чекають деякі зміни на роботі. Влада збирається внести зміни до Трудового законодавства, зокрема змінити систему звільнення та відсторонення працівників.

Про це повідомляє Politeka.

Згідно з новою редакцією, до переліку причин відсторонення від роботи пропонують внести тих співробітників, які знаходилися у контакті з інфекційними хворими, наприклад у пік епідемій. До цього списку можуть увійти також співробітники, які відмовляються від медичних оглядів та вакцинацій, якщо це є вимогою установи.



Відсторонити можуть і працівників, які своїми діями можуть загрожувати життю або здоров'ю дітей чи стають на заваді нормальній роботі юридичної особи.

В той час, оновлений Трудовий кодекс передбачає часткову або повну виплату зарплатні співробітникам, яких відсторонили.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Роботодавець зможе відсторонити співробітника без виплати коштів у разі, якщо працівник порушує вимоги охорони та не дотримується введених правил індивідуального або колективного захисту.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", українцям можуть збільшити відпустку та узаконити віддалену роботу.