В Індії в центрі уваги ЗМІ опинилася 10-річна дівчинка, яка завагітніла внаслідок зґвалтування і якій відмовили в аборті.

Дівчинка завагітніла після того, як її неодноразово зґвалтував родич. Ґвалтівник наразі у в'язниці очікує на суд, повідомляє ВВС.

Верховний суд Індії відхилив подане від її імені клопотання про аборт. Дівчина перебуває на 32 тижні вагітності, а закони Індії не дозволяють робити аборт після 20 тижнів вагітності, якщо тільки лікарі не доведуть, що життя вагітної під загрозою.

Родину дівчинки рішення суду приголомшило.

Останніми роками до суду в Індії періодично надходять клопотання від жертв зґвалтувань про переривання вагітності після 20 тижнів. У переважній більшості випадків у маленьких дівчат складно виявити вагітність, адже вони не усвідомлюють, що з ними відбувається.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Батьки 10-річної жертви також пропустили перші ознаки вагітності, адже вона - "здорова повненька дитина". І вони навіть у найжахливіших кошмарах не могли уявити, що їхня дочка може завагітніти у такому віці.

Сама дівчинка і досі не знає про свою вагітність. Їй сказали, що у неї в животі великий камінь і через це здувається живіт.

Дівчинка разом із родиною живе у маленькій однокімнатній квартирі. Її батько працює в уряді, а мати - гувернанткою.

Поліцейська, яка розслідує справу зґвалтування, описала батьків як дуже милих і простих людей. За її словами вони зараз вкрай збентежені.

"Її мати завжди плаче, коли говорить зі мною. Батько каже, що йому здається, що його доньку вбили", - розповіла поліцейська.

Батьки стурбовані майбутнім дівчинки, тим, що її можуть ганьбити, коли вона підросте. Але не менше їх непокоїть здоров'я їхньої дитини.

Медичні аналізи демонструють, що у неї легка анемія. І хоча лікарі запевняють, що загалом із дитиною все добре, факт того, що дівчинка замала для народжування, залишається фактом.

Пологи мають відбутись у середині вересня і лікарі вирішили, що робитимуть дівчинці кесарів розтин.

Родина дівчинки заявила, що не хоче опікуватися новонародженою дитиною. Тому її віддадуть комітету з питань добробуту дітей, який піклуватиметься про маля, доки його не всиновлять.

Медичні експерти стверджують, що дівчинка страждатиме через психологічну травму і потребуватиме довгих років роботи із дитячим психологом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 12-річній дівчинці яка стала жертвою зґвалтування, відмовили в компенсації, аргументувавши це тим, що вона добровільно пішла разом зі злочинцем.