Управління з санітарного нагляду США (FDA) визнало небезпечним штучне м'ясо для бургерів, яке розробили у стартапі Impossible Foods.

За інформацією The New York Times, інженери самі звернулись до наглядового органу з проханням перевірити свій продукт. Але основний інгредієнт штучного м'яса - соєвий легоглобін - може бути алергеном і не є безпечним для здоров'я.

У FDA зазначили, що раніше соєвий легоглобін люди не вживали, хоча він і міститься у коріннях деяких бобових рослин. Однак поки шкоду для здоров'я від штучного м'яса не довели, тому заборонити його продаж не можуть.

Компанія Impossible Foods протестувала свій продукт на щурах і не виявила жодної шкоди. Сьогодні бургери зі штучним м'ясом продають у 50 ресторанах на території США.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Стартап Impossible Foods створив професор Стенфордського університету Патрік Браун у 2011 році.

Як повідомляв портал "Знай.ua", американські вчені прийшли до висновку, що незабаром свині можуть стати донорами для людей.