65 років прожили душа в душу і померли в один день подружжя з нідерландського міста Дедам Нік і Тріс Ельдерхост.

Як передає The Daily Telegraph, 91-річні чоловік і дружина погодилися на подвійну евтаназію і відійшли в інший світ удома в оточенні дітей та онуків.

Про таку послугу літні люди попросили лікарів з дуже поважної причини: у Ніка почало різко погіршуватися здоров’я, а Тріс вже не могла про нього добре піклуватися.

За інформацією видання, п’ять років тому чоловік пережив інсульт. Через це він частково втратив здатність рухатися і почав страждати від болю. Крім того, аби продовжити йому життя, лікарі виписали антибіотики, що рятували від численних ускладнень зі здоров'ям.

У свою чергу його дружина теж не могла похвалитися хорошим самопочуттям, а останнім часом у неї почалися серйозні проблемі з пам’яттю.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Найбільшим страхом подружжя було те, що хтось із них помре раніше, а інший опиниться у будинку для пристарілих.

Тому після того, як медики виявили у Тріс прогресуючу судинну деменцію, умови для подачі заявки на евтаназію були задоволені для обох.

За словами доньки пари, Нік та Тріс міцно поцілувалися і померли, тримаючись за руки.

Евтаназію легалізовали в Нідерландах у 2002 році. Її дозволили робити пацієнтам, у яких діагностовані невиліковні хвороби та котрі відчувають тяжкі фізичні страждання. Дік Бостер з Голландскої асоціації по добровільному відходу з життя, коментуючи евтаназію пари Ельдерхост, зазначив, що це перший випадок, коли обоє з з подружжя одночасно відповідали вимогам евтаназії за медичними показниками.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у минулому році в Бельгії лікарі вперше шляхом евтаназії позбавили життя 17-річного бельгійця через нестерпний фізичний біль.