Дослідники довели, що стримувати негативні емоції шкідливо для психічного здоров'я.

Як пишуть російські ЗМІ, вчені з Каліфорнійського університету в Берклі провели дослідження, згідно з якими стало ясно, що люди, які намагаються уникнути негативнх емоцій, знаходяться в стані стресу частіше.

На відміну від них добровольці, які дозволяли собі погані думки, не судили строго і не були настільки вимогливі до себе і оточуючих, згодом відчували менше розладів настрою.

Таким чином, ті, хто приймає емоції без осуду і не намагається змінити себе, краще справляються зі стресом. При проведенні експерименту вчені задіяли близько 1000 добровольців. Їм запропонували відповісти на питання: "Я весь час кажу собі, що не повинен відчувати ті почуття, які відчуваю". Ті, для яких це стало правилом, мали більший рівень стресу.

Другій групі вчені запропонували вести щоденник і тільки там висловлювати негативні емоції. З'ясувалося, що ці добровольці частіше страждали від стресів надалі.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що вчені визначили сім основних причин, які можуть призвести до раку.