Якби тільки наші водії отримали таку новинку хоча б на день, мабуть, не захотіли б знову сідати за кермо свого авто. У Німеччині фахівці компаній Gett і Airbus працюють над розробкою першого авіатаксі.

Про це повідомляє "Стіна".

Машина, яку почали тестувати ще навесні – тільки прототип літального апарату з вертикальним зльотом, але на нього інженери покладають чималі сподівання. Раніше цим проектом займався фізик Ремо Гербер, який згодом перейшов на посаду комерційного директора сервісу Gett.

Обслуговувати перших клієнтів "небесне таксі" почне вже 2025 року – до цього часу планують залучити кілька інвесторів та вдосконалити базові деталі.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Наша компанія відрізняється від багатьох інших тим, що у нас вже є повнорозмірний робочий прототип. Крім того, в Lilium трудяться чудові фахівці. Разом ми продовжимо працювати над створенням пасажирського авіатаксі з вертикальним зльотом і посадкою", - зазначив Гербер.

Як повідомляв портал "Знай.ua", німецька компанія побудує найбільшу заправку для електромобілів.