Радянський космонавт Олексій Леонов зробив гучну заяву, повідомивши, що отримав доступ до секретних файлів комісії, яка займалася розслідуванням смерті Юрія Гагаріна.

Як повідомляє портал LiveJournal, чоловік протягом двадцяти років боровся, щоб нарешті розповісти світу правду про загибель легендарного льотчика.

"В офіційному висновку написали, що літак Гагаріна здійснив різкий маневр, пов'язаний з відворотом, увійшов у штопор і при цьому зіткнувся з Землею. Екіпаж загинув. Маячня!", — заявив Леонов.

Про смерть першого космонавта планети стало відомо 27 березня 1968 року.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Насправді все було по іншому: 27 березня 1968 року під час пілотування літака (з екіпажем Серьогін-Гагарін) у цьому ж районі несанкціоновано виявився інший літак: Су-15, який виконував політ з аеродрому Жуковський. При цьому льотчик порушив режим, спустився до висоти 450 метрів — а я це знаю, так як розмовляв зі свідками — на форсажі пішов на свій ешелон і на відстані 10-15 метрів в хмарах, пройшовши поруч з Гагаріним, перевернув його літак, ввігнав в штопор, вірніше, у глибоку спіраль на швидкості 750 кілометрів на годину. Літак (Гагаріна) здійснив півтора витка та на виведенні зіткнувся із Землею", — заявив космонавт.

Леонов додав, що це зовсім не чергова версія, а справжня причина загибелі. Ім'я ж самого льотчика, який виявився винним, чоловік назвати відмовився.

"Мені давали можливість оголосити про істинну причину за умови, що я не назву ім'я льотчика, якому зараз 80 років, і стан його здоров'я дуже важкий", — сказав Леонов.


Дивіться історію про Гагаріна


Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", Гагарін заткнув за пояс Путіна, очоливши відомий рейтинг.