Всупереч усім міфам про здорове харчування, природою задумано так, що люди – істоти всеїдні. Але якщо ви прийняли для себе рішення стати вегетаріанцем, то перш за все слід дізнатися, чим можна замінити м'ясо, аби продовжувати отримувати всі необхідні організму речовини.

Шпаргалка вегетаріанця: замінники продуктів тваринного походження

Молочні вироби

Сир з цільного молока вважається найбільш близьким за складом амінокислот до м'яса, тому він може компенсувати достатній рівень кальцію, фосфору та вітамінів групи В. Звертайте увагу на жирність – краще купувати не більше 0,5%. Підійдуть також кисломолочні напої: наприклад, кефір чи просте кисле молоко.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Яйця

Білок на 97-98% засвоюється організмом, тому омлет – кращий сніданок для вегетаріанця. Крім того, він перешкоджає потраплянню холестерину до травної системи.

Риба та морепродукти

Позитивно впливає на самопочуття, добре перетравлюється та містить багато корисних кислот, таких як омега-3 та омега-6, а також фосфор, калій, магній. Саме вони стануть на заваді запальним процесам та виводять всі шлаки. Споживаєте рибу хоч раз на тиждень? Атеросклероз вам не страшний. Цікаво, що у печінці річкових мешканців зосереджені також вітаміни груп А, D, Е.

Бобові

До цієї групи відносять квасолю, горох, нут, сою,боби та іноді (помилково, до речі) додають арахіс. Їх називають джерелом рослинного білка, але існує й невеликий мінус – страви з бобових потребують більше часу на засвоєння організмом і часто експериментувати із ними не слід.

Злаки

Замінити м'ясо можна також рисом, ячменем, пшеницею, кукурудзою та гречкою. Остання взагалі вважається ідеальною стравою, тому що в ній кращий баланс жирів та білків. Якщо не вистачає кальцію: готуйте кашу із соєвим молоком. Так ви "вб'єте двох зайців" одночасно.

Дивіться: вся правда про вегетаріанців

Як повідомляв портал "Знай.ua", опубліковані прості рецепти страв для вегетаріанців, які можна швидко приготувати в домашніх умовах.