Американський стартап Passenger Drone провів успішне випробування прототипу електричного літаючого таксі.

Особливістю випробування полягає в тому, що на момент польоту в ньому були пасажири. Протягом літа 2017 року компанія випробовувала свій апарат в різних режимах польоту: повністю автономному, дистанційно керованому і пілотованому. Результати випробувань виявилися задовільними: політ був стабільним і досить безпечним. В автономному режимі пасажиру достатньо вибрати пункт призначення на сенсорному екрані, і вбудований автопілот здійснить переліт самостійно.

Рекомендуємо оцінити можливості літаючого таксі на відео:

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Силова установка дрона складається з 16 електродвигунів, з допомогою яких 16 гвинтів піднімає апарат у повітря. Максимальна швидкість становить 70 кілометрів на годину, а заряду акумуляторів вистачає на 25 хвилин польоту. Маса дрону разом з батареями становить 240 кілограмів, він може піднімати вантаж до 120 кілограмів. Кабіна розрахована на 2 пасажира.

Компанія планує запустити дрон-таксі в комерційне виробництво в 2018 році.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що маленький робот перевершив хірургів.