Збалансоване харчування - це, мабуть, 60% успіху здорового волосся. Тому як здоров'я і сила волосся починаються з коренів, а харчування до коріння надходить з кров'ю.

Продукти тваринного походження.

Основний будівельний матеріал для нашого волосся - кератин. Це білок, який виробляється в волосяних фолікулах і утворює видиму частину волосся. Якщо не вистачає амінокислоти цистеїну, волосся стають слабкими і погано ростуть. Тому для волосся потрібен білок: м'ясо, птиця, риба, яйця.

Краще джерело креатину гарбузове насіння. З їх допомогою можна боротися навіть з облисінням.

При випаданні волосся частіше за все не вистачає заліза. Близько 25% жінок відчувають гострий дефіцит цього мікроелемента. Залізо найкраще засвоюється саме з тваринних продуктів. Для кращого засвоєння заліза рекомендується поєднувати його прийом з продуктами, багатими на вітамін С.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Горіхи і боби.

Найбільше вітаміну С в зеленій цибулі, солодкому перці і полуниці. Він покращує кровообіг у волосяних фолікулах, живлячи і захищаючи їх, що стимулює ріст волосся. Саме вітамін С сприяє виробленню колагену, з якого складається сполучна тканина, в тому числі волосся. Також в раціон потрібно включити Цитрусові, болгарський перець, квашену капусту, чорну смородину.

Для волосся необхідний вітаміни В. При їх нестачі локони втрачають блиск, з'являється сухість і ламкість, сповільнюється їх зростання. Найбільше цього мікроелемента в злакових (каші з цілісних круп, цільнозерновий хліб), горіхах, насінні, яйцях, м'ясі, рибі, фруктах, овочах, зелені.

Соя, сочевиця, волоські горіхи, коричневий рис, зелені листові овочі - джерело фолієвої кислоти.

Зелень і овочі для здорового волосся просто необхідний кальцій.

Найбільше його в молочних продуктах. овочах темно-зеленого кольору, зелені і горіхах. Кальцій погано засвоюється при дефіциті магнію, тому варто додати в раціон мигдаль, какао, гарбузове насіння. Кунжут і мигдаль ідеальні, тому що в них є відразу і кальцій, і магній.

Для запобігання ламкості волосся потрібен кремній. Він міститься в молодій зелені. А селен, який бере участь в "транспортуванні" елементів, необхідних для росту волосся, є в грибах

Отже, краса і здоров'я волосся це:

збалансоване харчування;

основа раціону цілісні продукти - крупи, бобові, горіхи і насіння;

по 2-3 порції свіжих овочів і фруктів в день;

багато білка.

Догляд за волоссям

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що з настанням холодів більшість представниць прекрасної половини людства одягають шапки, щоб зігрітися, проте постійно страждають через зіпсовану зачіски.