Український парламент прийняв новий закон щодо призову до армії. Зміни торкнуться тих, кого не будуть забирати на проходження військової служби.

Законопроект № 2912 підтримали 239 нардепів.

Відстрочку можуть отримати ті молоді люди, які виховують дітей з інвалідністю, або самостійно опікуються іншими членами родини, що мають серйозні проблеми зі здоров'ям.

У документі визначено, що чоловіки і жінки, у яких на утриманні знаходиться неповнолітня дитина-інвалід, яка має будь-які види порушень функцій організму II-IV ступеня, їх вираження і обмеження життєдіяльності будь-якої категорії I-IV ступеня, їх вираження мають право на відстрочку від призову. Також вони отримують можливість проходити військову службу за їх бажанням за місцем проживання.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зазначена категорія громадян також має право на звільнення в перерахованих випадках.

Дивіться, що буде зі строковиками, які прийняли присягу цієї осені

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", в Росії маленькі діти почали отримувати повістки до військкоматів. До списків на службу потрапили троє семирічних хлопчиків.

СохранитьСохранить