В Одесі з'явилися красиві метелики різновиду репійниця (Vanessa cardui).

Про нашестя метеликів передає Думська.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Крилаті красуні - мігруючі комахи. Ще нещодавно ці "туристи" бачили пейзажі Північної Африки, а зараз подорожують на північ, щоб восени знову повернутися на береги Середземного моря. За добу репійниця може пролетіти до 500 км.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

За даними Міністерства екології України, різкий стрибок чисельності популяції цього метелика, який ми спостерігаємо сьогодні, пов'язаний зі зміною клімату.

«Враховуючи біологію і етологію метелика, поширення і шкідливість його підвищується залежно від рівня максимальної температури повітря, суми опадів, вологості повітря», — констатують фахівці.

Нагадаємо, що в інтернеті досить активно набирає перегляди веселе відео, на якому пес породи пітбуль намагається зробити кілька справ одночасно.

Як повідомляв "Знай.ua", страшна історія сталася в Америці, в штаті Флорида. Місцевого літнього фермера вбив найбільший нелетючий птах.

Також "Знай.ua" писав, що кішка-феміністка бореться за рівні права за допомогою гострих кігтиків: кумедне відео. Тварина люто нападає чоловіків і собак, які проходять повз. При цьому вона абсолютно не реагує на жінок і дітей.