В Одесі відреставровану Воронцовскую колонаду відкриють через місяць-півтора.

Про це заявив сьогодні головний інженер проекту Сергій Тихонюк в ході бесіди з журналістами.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами фахівця, при реставрації, дійсно, використовувався бетон, але це не вплинуло на зовнішній вигляд і історичну цінність бельведера. Інженер гарантував відсутність тріщин на колонах в протягом щонайменше десяти років.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики
Показати ще

Окремо він зупинився на кольорі споруди.

"Реставратори завдали кілька шарів різних матеріалів, які проходили тривале вистоювання і просушку. Надалі ми отримаємо потрібний, автентичний відтінок. Він повинен бути світло-сірим, ближче до білого", — пояснив Сергій.

Остаточний колір зараз можна побачити тільки на антамблементы і верхній третині колон. Інша частина колонади зараз має нерівномірний відтінок з ледь помітними плямами.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Як повідомляв Знай.ua, погода на літо змусить українців забути про довгоочікувану відпустку. Літо в 2019 році буде в цілому теплим, а іноді навіть спекотним. Разом з тим, можливі зливи та град.

Також Знай.ua писав, що відомий синоптик Леонід Горбань дав неприємний прогноз на початок літа. Згідно до його прогнозу дійсно жарко стане тільки 6-7 липня.